Як повідомляє МЕРТ на своїй сторінці в Facebook, для успішного «цифрового» стрибка треба забезпечити доступ до швидкісного інтернету. Наразі таку можливість мають лише 5,5 млн громадян, це дуже низький показник. В планах Уряду до 2020 збільшити покриття широкосмуговим інтернетом для понад 70-80% території України.

Завдяки такому кроку, згідно з розрахунками експертів, щорічний об’єм приватних інвестицій у сферу цифрової інфраструктури складе $3 млрд включно до 2021 року. Після створення необхідного законодавчого та регуляторного поля понад 80% бізнес процесів перейдуть у «цифру». Завдяки цьому частка високотехнологічного експорту в випуску промислової продукції зростатиме та побільшає винаходів.

Цифровізація важлива і для сфери освіти. Згідно з програмою Уряду 6,5 тис. українських шкіл матимуть доступ до інтернету та зможуть використовувати цифрові технології в навчальному процесі. Це може створити в Україні понад 50 цифрових професій, — відзначив Степан Кубів.

Зараз в міністерстві працюють над створенням координаційного центру з цифровізації, проектні групи якого будуть працювати за окремими напрямками цифрової трансформації, такими як: громадська безпека, освіта, агросектор, охорона здоров’я, електронна демократія, безготівкові розрахунок та багато іншого.