Про це в інтерв'ю «Сегодня» заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб.

За його словами, прогнозувати перспективи співпраці з МВФ досить складно. У зв'язку з чим, не дивлячись на заяви, що Україна отримає в 2018 році два транші, причому перший транш у першому кварталі очікувати реалізації такого плану вже не можливо.

«Офіційний прогноз, який ми озвучили в жовтні, – що Україна отримає в 2018 році два транші, в першому і в третьому кварталі. Але зараз говорити про першому кварталі – вже не реалістично навіть з технічної точки зору. Там дуже серйозні процедури. Та і в цілому перспективи співробітництва прогнозувати досить складно. Тому що все залежить від того, чи будуть прийняті закони», – підкреслив Сологуб.

Читайте також: Україна заборгувала МВФ більше $12 млрд

Також він підкреслив, що співпраця України з МВФ залишається вкрай важливим для економіки.

«Як макроекономіст я не втомлююся повторювати, що співпраця з МВФ дуже важлива для України для того, щоб безболісно пройти період 2018-2019 років.… Перепочинок з виплати зовнішніх боргів, яку Україна отримала після проведення реструктуризації, закінчується скоро. І щоб забезпечити безпроблемне проходження через період пікових зовнішніх виплат і при цьому продовжувати генерувати економічне зростання, потрібні зовнішні надходження. І це не тільки гроші від Міжнародного валютного фонду. Гроші МВФ є „знаком якості“ для інших міжнародних донорів, для приватних інвесторів», – пояснив Сологуб.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за словами голови Ради НБУ Богдана Данилишина, в середині лютого в Україну може приїхати місія Міжнародного валютного фонду.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram