Він також вважає, що виробники повинні об'єднатися, щоб захистити користувачів від загроз, пише Zdnet.

Майкл Бартон впевнений, що виробники не можуть ставитися до IoT-девайсів розслаблено. Це область, що розростається і набуває все більшої значущості. І як з будь-якою іншою технологією або винаходом, IoT не тільки спрощує життя, а й дає нові можливості для зловмисників.

Як приклад він наводить автомобілі: до їх появи люди не потрапляли в автомобільні аварії, пішоходи не могли збити на швидкості 100 км/год, і не було випадків крадіжок машин, повідомляє Хайтек.

Так само з IoT, технологія при потуранні виробників дасть нові можливості зловмисникам. Якщо не буде належного контролю, то це не займе багато часу. У зв'язку з цим Бартон вважає, що виробник повинен нести відповідальність, якщо його пристрій стало ключем для злочинців.

У випадку з IoT проблема полягає в масштабі цієї технології і ступеня її проникнення в життя. Підключення пристрою тепер майже всюди: в кишені, в будинку, в автомобілі, на роботі, на виробництві або електростанції.

Існує багато прикладів вразливостей безпеки в IoT-пристроях, що дозволяють хакерам проникати в будь-які системи: від дитячих іграшок до промислових систем управління, говорить Бартон. А гонка компаній, які хочуть випередити один одного з продуктами IoT, часто означає, що навіть основні заходи безпеки ігноруються.

Поліцейського найбільше турбує, що в новому підключеному світі, який формується такі пристрої не працюють поодинці — вони всі учасники однієї мережі. Наприклад, розумний холодильник, має доступ до рахунку, щоб замовляти продукти в супермаркеті.

Він працює в зв'язці з іншими пристроями, і, отримавши доступ до холодильника, злочинець отримає доступ до грошей господарів. Проблемою виробників він вважає відсутність відповідальності: виробник іграшок не може продавати плюшевих ведмедиків з голками всередині, виробник автомобілів не випустить автомобіль без гальм, а ситуація, що на ринок вийде черговий вразливий IoT-пристрій цілком імовірна.

ENISA, агентство з кібербезпеки Європейського Союзу, вже працює над законодавством навколо Інтернету речей, але тим не менш, як і раніше існують серйозні ризики, пов'язані з мільйонами пристроїв, які вже використовуються.

За оцінками Strategy Analytics до кінця 2017 року світі налічувалося 20 млрд IoT-пристроїв.