Варто зазначити, що в аварії ніхто не постраждав. ДТП сталося в Каліфорнії. Водій Tesla Model S, ім'я якого не повідомляється, в'їхав в машину пожежної служби, яка прибула на місце іншої аварії. За словами водія, він їхав з увімкненим режимом автопілота зі швидкістю близько 65 миль на годину (близько 104 км/г), повідомляє ITC.

Коментуючи подію, представник Tesla звернув увагу на те, що «просунута система допомоги водіям», яка є в автомобілях компанії, не забезпечує повну автономність і вимагає від водія максимальної концентрації і уваги за всім, що відбувається на дорозі.

Також виробник нагадав про вжиті заходи безпеки, які при включеному автопілоті змушують водія тримати руки на кермі і уважно стежити за дорогою, щоб завжди бути готовим перехопити керування машиною.

За останні кілька років автомобілі компанії і її фірмова розробка Tesla Autopilot безліч разів потрапляла в заголовки різних новин. Кілька разів це були повідомлення про ДТП, але позитивних новин, коли функція рятувала життя або запобігала ці самі ДТП, було в рази більше.

Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) вже почала розслідування події, а виробник зі свого боку ще повинен вивчити записи з бортового комп'ютера, щоб підтвердити або спростувати заяву водія про використання автопілота.

Раніше вже було таке, коли водій спочатку звинувачував функцію Tesla Autopilot в ДТП, а потім згадав, що незадовго до події відключив автопілот.