Про це розповів в коментарі Bloomberg топ-менеджер компанії Autonomous Research Лекс Соколін.

Основна мета подібних проектів в швидкому наборі капіталізації завдяки «спорідненості» зі знайомою всьому світу криптовалютою. За 2017 рік з'явилися 19 форків, повідомляє AIN.

Bloomberg також зазначає, що навіть 50 нових ФО форків в 2018 році — скромна оцінка. З запуском проектів на кшталт сайту Forkgen кожен програміст здатний випускати власні цифрові гроші. Ілюструючи цю тенденцію, хедж-фонд менеджер Арі Паул передбачив, що більше 10% вартості Bitcoin і Bitcoin Cash незабаром заберуть нові валюти.

У той же час CEO біткоін-гаманця Coinomi бачить в цьому спекулятивні наміри:

«На жаль, більшість форк-проектів, які ми бачимо сьогодні — просто спроби нажитися. Озираючись назад через кілька років ми, можливо, зрозуміємо, що вони були просто мутаціями, які виростили сліпі від величезного зростання цін інвестори, а зовсім не чесними спробами зробити внесок в екосистему блокчейна», — заявив глава Coinomi.

Паул також пророкує, що випуск нових коінів може витіснити за популярністю ICO — навіть незважаючи на те, що в 2017 році обсяг цього ринку становив $3,7 млрд. У країнах, де ICO взагалі заборонені (на кшталт Китаю), у форків є перспектива стати новим джерелом фінансування для стартапів. Найуспішнішим форком як і раніше залишається Bitcoin Cash, запущений в серпні минулого року. Зараз його капіталізація досягла $28 млрд.

Bloomberg згадує ще дві особливості, що впливають на популярність форків: вони приносять хороші прибутки розробникам і не такі складні для майнінгу. Ті форки, які підтримують майнінг на відеокартах відкривають доступ до видобутку віртуальної валюти майже кожному власникові комп'ютера. Правда, це не завжди закінчується фінансовим успіхом — запущений в грудні форк SegWit2x залучив близько 10 000 майнерів, але з тих пір втратив вже 90% вартості.