У 2012 році Цурумакі заснував компанію «Fomm Corp.», метою якої було винайти маленький міський водонепроникний автомобіль на електротязі, який умів би їздити в неглибоких водах і навіть плавати, повідомляє Bloomberg.

Маючи на руках менше $2 000, за відсутності виробничих потужностей і людських ресурсів, протягом кількох років в кімнаті гуртожитку Цурумакі сам будував перший дослідний зразок такого автомобіля.

У підсумку, він створив крихітний чотиримісний електрокар Fomm, зовні схожий на автомобіль для гольфу, повідомляє Автоцентр.

Звичайно, це маленьке транспортний засіб не в змозі протистояти лютим хвилям цунамі, але це перший в світі електрокар, що вміє швидко пересуватися по воді.

До сьогоднішнього дня Цурумакі вже побудував четвертий прототип свого плаваючого електромобіля, який називає електрокаром-амфібією зі здатністю їздити по суші і воді.

Завдяки чотирьом змінним батареям, на одному заряді він в змозі проїхати 160 кілометрів, розвиваючи максимальну швидкість на суші 80 км/год, на воді — 20 км/год.

Перший в світі плаваючий електромобіль піде у виробництво на завод Таїланду в грудні цього року. І за задумом творця, за рік можна випускати близько 10 000 автомобілів вартістю близько $5 000.

Цілком ймовірно, електричний Fomm сподобається жителям прибережних районів різних країн світу, які періодично стикаються з розливом річок і морів.

Хідео Цурумакі