Звіт про доходи

В четвер компанія Intel опублікувала звіт про доходи за 4 квартал, який виявився вищий за прогнози аналітиків Wall Street. Завдяки високим результатам їх ключового сегменту, зокрема дата-центрів, компанія спрогнозувала збільшення дивідендів до 10%, що говорить про те, що їм вдалося здолати недавні проблеми з безпекою, із-за яких хакери змогли отримати доступ до комп'ютерів користувачів.

Компанія повідомила про поліпшення зростання в двох сегментах, не пов'язаних з ПК. Продажі компанії в сегменті Інтернет речей виросли на 21%, досягнувши 879$ млн., тоді як продажі програмованих процесорів виросли на 35% до 568$ млн.

У 4 кварталі виручка Intel в області персональних комп' ютерів впала на 2%, склав 9$ млрд., проте в річному обчисленні виручка в цьому сегменті виросла на 3% до 34$ млрд. Раніше компанія повідомила, що на доходи в четвертому кварталі може вплинути виявлення проблем безпеки Spectre і Meltdown, які могли вплинути на відношення клієнтів до компанія і майбутній показник доход.

За квартал, який завершився в грудні, компанія повідомила про збитки у розмірі 0.15$ на акцію або 687$ млн, що пов'язано з штрафами від новою податковою реформою в США, які обійшлися компанії в 5.4$ млрд.

Квартальний прибуток Intel склав 1.08$ на акцію, що на 39% вище в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Загальна виручка компанії виросла на 4.1% до 17.1$ млрд, тоді як в 4 кварталі 2016 року цей показник складав 16.44 млрд.

Акції Intel

Акції Intel подорожчали майже на 4%, коли був опублікований квартальний звіт про доходи. Акції компанії піднялися до відмітки 47.06$ за рахунок сильного фінансового звіту, а також за рахунок прогнозів зростання дивідендів. Завдяки позитивним прогнозам компанії на майбутній рік, аналітики чекають зростання акцій компанії найближчими місяцями.

Залишайтеся в курсі останніх новин ринку, підписавшись на Trade12 вже сьогодні! Не упустіть важливих подій, підписуйтеся зараз!