• Сільськогосподарських і харчопереробних підприємств;
  • Фермерських і приватних сільських господарств;
  • Сільськогосподарських обслуговуючих та виробничих кооперативів;
  • Фізичних осіб, мета яких займатися сільськогосподарським виробництвом;

А також для органів місцевого самоврядування та об`єднаних територіальних громад.

Працівники корпоративного бізнесу нашого банку виступили в Центрі з розповіддю про переваги роботи з Радабанк у напрямках фінансування агропромислового сектора.

Процес фінансування підприємств даної галузі з використанням аграрних розписок дозволить збільшити клієнтський портфель і надати конкурентний продукт для вітчизняного сільськогосподарського виробника.

Аграрна розписка — зобов`язання сільгоспвиробника розрахуватися майбутнім врожаєм або грошовими коштами (після його збирання та реалізації) зі своїм кредитором.

Основні особливості:

  1. Запорукою виступає майбутній урожай. Тому немає необхідності закладати техніку чи інші основні засоби, що необхідно при оформленні звичайного кредиту.
  2. Прив`язка до конкретної земельної ділянки, з якої буде зібраний урожай. Це фіксується нотаріусом при оформленні відповідного договору про складання аграрної розписки.
  3. Стягнення за договором аграрної розписки відбувається в позасудовому порядку, згідно з виконавчим написом нотаріуса.

Очікується, що використання таких розписок допоможуть українському аграріям залучити додаткове фінансування в період дефіциту класичних банківських кредитів.

Радабанк вже багато років надає банківські продукти та послуги, що поєднують в собі все, що необхідно аграрному підприємству для комфортного партнерства з банком. На сьогодні частка кредитного портфеля аграріїв становить 30%.

Якщо виникли питання, телефонуйте 0 800 500 999.