Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише Цензор.нет.

«У нас сьогодні 544 тис. пенсіонерів-силовиків. Якщо порівнювати із загальною кількістю пенсіонерів (11,700 млн), їх не так багато. Для підвищення пенсій всім пенсіонерам (яке почалося в жовтні 2017 року — Ред.) щорічно необхідно 60 млрд грн. А для військових пенсіонерів в 2018 році необхідно 10 млрд, в наступному — ще 17 млрд грн», — зазначив Рева.

Перерахунок пенсій силовикам, за словами міністра, буде проходити в три етапи.

На першому етапі виплати військовим перерахують за тими ж правилами, що і всім іншим пенсіонерам: використовуючи інформацію про службу військового, якими володіє Пенсійних фонд, і показник середньої зарплати в Україні на рівні 3 764 грн.

Далі військовослужбовець може взяти довідку про своє забезпеченні за будь-який період служби, а Пенсійний фонд вибере два роки з найвищими коефіцієнтами і зробить ще один перерахунок з 1 січня 2018 року. Якщо законопроект приймуть у лютому або в березні, уряд обіцяє доплатити військовим в тому числі за січень і лютий.

Останній перерахунок відбудеться 1 грудня 2018 року. Виплати піднімуть за рахунок показника середньої зарплати в Україні на рівні 5 266 грн.

За підрахунками Мінсоцполітики, середня пенсія силовиків зросте приблизно на 2 300 грн — до 4 600-4 900 грн.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Мінсоцполітики забезпечити, щоб розмір виплат для учасників АТО, які були на передовій, і тих, хто був у тилу, був різним.