Представники організації закликають якомога швидше почати розмову про криптовалюту на світовому рівні. Першим майданчиком для обговорення може стати зустріч глав міністерств фінансів і ЦБ країн G20, яка пройде в березні в Аргентині, повідомляє Хайтек.

За минулий рік курс біткоіна виріс на 1 500%, проте вже в січні після повідомлень про посилення регулювання в Китаї і Південній Кореї курс криптовалюти різко впав. За останній місяць вартість BTC знизилася на 36%. Якщо порівнювати з рекордним показником грудня, коли біткоін пробив позначку в $20 000, то падіння в середині січня доходило до 50%.

Такі скачки, на думку представника МВФ Геррі Райса, несуть загрозу інвесторам крипторинка: «Коли вартість активів зростає з такою швидкістю, зростають ризики. Особливо якщо для покупки активів учасники ринку займають гроші».

МВФ визнає, що криптовалюти можуть принести людям користь, наприклад, в якості більш ефективного платіжного засобу. Але в той же час криптовалюту часто використовують для «відмивання грошей, фінансування терористів, ухилення від сплати податків і шахрайства».

На думку Райса, регуляторам з різних країн пора об'єднати свої зусилля і перестати ігнорувати крипторинок. «Має сенс провести обговорення на міжнародному рівні», — цитує представника МВФ Bloomberg.

До обговорення вже готові Німеччина і Франція. Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер розповів, що обидві держави мають намір ініціювати розмову на зустрічах представників країн «двадцятки» в Аргентині.

«Ми спільними зусиллями проаналізуємо пов'язані з біткоіном ризики і можливі шляхи регулювання», — пояснив міністр.

У жовтні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард визнала появу криптовалют ознакою глобальних змін на фінансовому ринку, які вже не можна ігнорувати.

Лагард вважає, що криптовалюти здатні дати поштовх існуючим валютам і формам монетарної політики, які довгий час не відчували конкуренції. У той же час глава МВФ зазначила, що не купить біткоіни, тому що це занадто дорого. Тоді ціна 1 BTC не перевищувала $5 000.