У дослідженні повідомляється, що в середньому річна експлуатація електромобіля обходиться в $485. Річне ж зміст автомобіля з бензиновим двигуном експерти оцінили в $1 117, пише Forbes.

Це дослідження грунтувалося тільки на вартості бензину і електрики в США. Витрати на утримання і обслуговування не враховувалися. Але дослідники повідомляють, що і вони у електрокарів також нижче, повідомляє Хайтек.

Справа в тому, що електромобілі простіше за своїм устроєм. У них менше деталей і витратних матеріалів, які періодично потребують заміни. У електрокара немає вихлопної системи, менша потреба в охолодженні, менше елементів, що рухаються, немає свічок запалювання або головок циліндра. Тому і з точки зору обслуговування EV обходяться дешевше.

Величина економії різниться від штату до штату. Так, сама незначна різниця у витратах на утримання автомобілів з електродвигуном і ДВС на Гаваях. Там все погано і з цінами на бензин, і з цінами на електрику, тому річна заправка бензином в середньому обійдеться в $1 500, а зарядка електромобіля в $1 100.

При цьому найбільша вигода спостерігається в штаті Вашингтон. Там річні витрати на бензин і електрику складають $1 338 і $372 відповідно. Немає жодного штату, де бензин коштував би дешевше.