Нові правила, що входять в британську директиву під назвою Open Banking, націлені на спрощення здійснення швидких платежів. Фінустанови повинні будуть ділитися платіжною інформацією своїх клієнтів, якщо вони (клієнти) дадуть на це свій дозвіл, повідомляє Quartz.

Це відкриває двері для таких високотехнологічних компаній, як Facebook і Google.

З новими правилами Facebook може подумати над впровадженням платежів в додаток WhatsApp на території Великобританії, як це працює в інших країнах світу. І Google Pay зможе коли-небудь використовуватися так само вільно, як і в США, де користувачі оплачують поїздки через такі додатки, як Airbnb, або купують товари в магазинах.

Раніше компаніям, таким як Facebook і Google, доводилося вести переговори про угоди безпосередньо з банками в Великобританії, щоб отримати доступ до даних облікового запису користувачів, що сильно обмежувало можливості.

Стартапам, які не мають таких ресурсів, доводилося щоразу запитувати в користувачів логін і пароль, а потім відправляти їх на сайт банку для здійснення оплати.

Нові правила змушують великі банки — Allied Irish Bank, Bank of Ireland, Barclays, Danske, HSBC, Lloyds, Nationwide, RBS і Santander — впроваджувати API-інтерфейси, які стандартизують безпечний допуск до даних клієнтів.