На цей раз заборонні заходи торкнуться онлайн-платформ і мобільних додатків, пише cryptocurrency.tec.

Раніше в Китаї вже були закриті всі великі криптовалютні біржі, що знаходяться в юрисдикції країни, проте, на думку влади, цього недостатньо, і вони планують заблокувати доступ до місцевих і офшорних платформ, які дозволяють вести централізовану торгівлю.

Заходи також будуть прийняті по відношенню до фізичних осіб і компаній, які надають послуги маркетмейкінга, розрахунку та клірингу для централізованої торгівлі. При цьому невеликі однорангові транзакції забороняти не планується.

Минулого тижня стало відомо, що Китай має намір покласти край майнінгу біткоінів в країні через серйозні побоювання з приводу надмірного споживання електроенергії, а також зважаючи на фінансові ризики.

Нагадаємо, Китай не забороняє повністю Майнінг, однак хоче поступово виключити політику пільгових умов для цього бізнесу в галузі електроенергетики, податків і землекористування, а також влада вимагає від Майнерів суворої звітності.

Так влада китайської провінції Синьцзян вже випустила документ, згідно з яким біткоінові майнери повинні подавати регуляторам щомісячний звіт про стан свого бізнесу.