За даними The Wall Street Journal, регіональна влада вже приступила до виконання припису, незважаючи на те, що конкретних термінів припинення роботи Майнер в листі не було.

Засновник великого майнінгового пулу F2Pool, на який припадає 9% вироблених за останній місяць біткоінів, підтвердив існування цих самих директив від місцевої влади, повідомляє ITC.

На думку експертів, одночасне відключення розташованих в Китаї потужностей малоймовірно — в тому числі тому, що Китай закручує гайки в сфері обігу біткоінів протягом місяців, і багато майнерів вже могли перевезти звідти обладнання.

У той же час співробітник американської компанії Chainalysis, яка розробляє ПО проти використання криптовалюти у відмиванні грошей, зазначає, що в разі швидкого відключення китайських майнерів на стабілізацію системи біткоіна можуть піти тижні і місяці.

Майнери виробляють біткоіни шляхом вирішення складних математичних задач на потужному комп'ютерному обладнанні. У Китаї їх «ферми» розташовуються в основному в малонаселених окраїнних районах з недорогою електрикою і прохолодним кліматом. Як зазначає The Wall Street Journal, 80% потужностей, витрачених на створення біткоінів за останні 30 днів, припадає на Китай.