Заява прозвучала в ході засідання Керівного комітету РФС в швейцарському Базелі, повідомляє Forklog.

«Міжнародні фінансові ризики, пов'язані з віртуальною валютою, неухильно ростуть, і влада повинна приділяти цьому пильну увагу. Зокрема, віртуальні валюти, що знаходяться поза традиційним регулюванням, починають позначатися на споживачах», — заявив віце-голова південнокорейської Комісії з фінансового нагляду Кім Ен-Бом.

Він також торкнувся теми використання цифрових транскордонних транзакцій для фінансування незаконної діяльності і відмивання грошей, додавши, що настав час для початку повномасштабної міжнародної дискусії про криптовалюту.

В ході свого виступу Ен-Бом також розповів, які кроки уряд Південної Кореї вживає для «запобігання реєстрації нових віртуальних рахунків для криптовалюти і посилення заходів по ідентифікації власників цих акаунтів».

«Віртуальні валюти занадто ризиковані, щоб їх ігнорувати. Ми будемо збільшувати прозорість, запобігатимемо зростанню числа спекулятивних транзакцій і відмивання грошей», — додав Ен-Бом.

Крім того, він закликав РФС також вжити відповідних заходів, оскільки «Раді необхідно в найкоротші терміни вивчити потенційні ризики віртуальних валют для фінансової стабільності».

За словами Ен-Бома, уряди різних країн «повинні підтримувати контрзаходи проти віртуальних валют шляхом інтеграції та обміну відповідною інформацією».

Варто зазначити, що міжнародна організація Рада з фінансової стабільності створена країнами Великої індустріальної двадцятки на Лондонському саміті в квітні 2009 року.

У неї входять регулятори і банкіри з 24 країн, в тому числі Південної Кореї, Китаю, Японії, Індії, Росії, Південної Африки, Швейцарії, Великобританії та США. Серед організацій-учасників РФС — Міжнародний валютний фонд, Банк міжнародних розрахунків, Світовий банк, Європейський центральний банк і інші.