Про це «Мінфіну» повідомили в банку.

Згідно з повідомлення найбільшого державного банку, Крумханзл народився в 1966 році та закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики в 1990 році.

«На вищих керівних посадах у провідних банках Європейського союзу він проявив себе як вимогливий і прагматичний лідер, зосереджений на вдосконаленні процесів та організації надійної системи внутрішнього контролю», — зазначають в банку.

Цікаво, що на посаді члена правління з операційних питань в Райффайзен Банку Аваль Крумханзл в час кризи 2008 року займався тим, що суттєво зменшив витрати за рахунок реструктуризації мережі відділень та впровадив нові бізнес-моделі.

В ПриватБанку називають цінним досвід Крумханзла на посаді члена правління з операційних питань в створеній урядом Австрії компанії з управління проблемними активами Heta Asset Resolution, де він відповідав за виділення непрацюючих активів в так званий «поганий банк».

Його останній досвід роботи був пов’язаний з динамічним ринком Китаю, де він перебував на посаді члена правління з операційних питань Home Credit, керував усіма операціями банку, в складі якого працювало понад 85 000 працівників.

До сьогодні в ПриватБанку виконуючим обов'язки голови правління була Галина Пахачук, після того як в липні 2017 звільнився Олександр Шлапак.