За даними аналітиків zakupivli24, найдорожчою закупівлею року на Prozorro став тендер на придбання природного газу ПАТ «Укртрансгаз», сума якого склала 17,6 млрд грн. Він же став і самим «економним» тендером 2017 року, під час проведення якого економія склала рекордні 2 млрд 263 млн грн.

Найнесподіванішими запупкамі Prozorro 2017 року, за даними аналітиків zakupivli24, стали тендер, який так і не відбувся, на покупку жувальної гумки «Орбіт» комунальним підприємством «Київкінофільм» і торги на закупівлю кришталевих келихів для вина Службою зовнішньої розвідки України.

Самим «зеленим» тендером року аналітики госплощадкі визнали закупівлю електромобілів компанією «Укренерго», самим надихаючим — тендер на покупку мобільного концертного комплексу для Нацгвардії України за 4 млн грн.

Найоригінальнішим тендером року визнана закупівля державною міграційною службою послуг з організації примусового видворення за межі України незаконних мігрантів. А тендером «престижу» стало поповнення автопарку КМДА новими 19 автомобілями Toyota, серед яких так улюблені київським мером Toyota Highlander в максимальній комплектації 3,5 AWD Prestige 8A / T.

Першу державна майданчик для проведення держзакупівель zakupivli24 запустили в грудні 2017 року за підтримки ПриватБанку. Головними перевагами використання госплощадкі на Prozorro є проста реєстрація і авторизація, можливість участі в тендерах для продавців товарів і послуг без внесення депозитних платежів і відсутність зайвої паперової бюрократії.