Як пише The Wall Street Journal, законодавчі ініціативи, які можуть вступити в силу вже наступного місяця, передбачають введення заборони на використання анонімних криптовалютних рахунків, а також позбавлять банки можливості надавати розрахункове обслуговування для анонімних операцій з криптовалюти, йдеться в повідомленні південнокорейського уряду.

Влада країни попереджає, що криптовалюта «може бути уразлива до потенційних шахрайств та хакерських атак на біржі».

Минулого тижня південнокорейська біржа криптовалют Youbit оголосила про припинення операцій і банкрутство: біржа вдруге за вісім місяців зазнала хакерської атаки і втратила деяку частину резервів цифрової валюти.

Курс біткоіна, за даними CoinDesk на 15:40 кв, становив $14 187, що на 8% нижче за рівень попереднього сесії, пише Дело.

Раніше в цьому місяці курс криптовалюти наблизився до позначки в $20 000, після чого втратив чверть вартості.

Південна Корея є важливим ринком для криптовалютної спільноти. За даними аналітичної компанії Coinhills, на частку цієї країни в якісь моменти припадало близько 25% глобальної активності в торгівлі біткоінів.

Ажіотаж в сфері криптовалюти насторожив владу країни, яка попереджає інвесторів про ризики зростаючої спекулятивної активності, а також про можливості втрати коштів громадянами при різкому падінні курсів криптовалюта або в результаті хакерських атак на криптовалютні біржі.

У повідомленні уряду Південної Кореї відзначається, що влада «більше не може залишати без уваги аномальну ситуацію з криптовалютою» і «необґрунтовано перегрітий» ринок криптовалюти.

Раніше в цьому місяці влада країни оголосила про намір ввести податок на дохід від приросту капіталу в результаті торгівлі криптовалюта, а також обмежити операції фінкомпаній з криптовалюта.

Біткоін почав 2017 рік на рівні близько $1 000. Незважаючи на загальну тенденцію до його зміцнення в цьому році, неодноразово відзначався і відкат курсу. На початку грудня біткоін коштував близько $10 000, протягом місяця він наблизився до $20 000, перш ніж різко відкотитися назад перед Різдвом.