Лукашенко підписав декрет «Про розвиток цифрової економіки», який допоможе стимулювати розвиток технології блокчейн і криптовалюти в цілому.

«Білорусь стає фактично першою в світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейн. У нас є всі шанси стати регіональним центром компетенцій у цій галузі», — заявив Лукашенко.

Декрет встановлює рамкові умови для використання криптовалют і токенів, а також вводить податкові пільги на криптовалютні операції.

Юридичні особи мають право створювати і розміщувати власні токени в Білорусі і за кордоном через резидентів Парку високих технологій (ПВТ), придбавати, відчужувати токени і здійснювати з ними інші операції через біржі криптовалют, операторів обміну криптовалют.

Фізичні особи мають право володіти токенами і здійснювати з ними такі операції: майнінг, зберігання, обмін, їх придбання, відчуження за білоруські рублі, іноземну валюту, електронні гроші, а також дарувати і заповідати токени.

Крім того, документом встановлено, що діяльність по майнінг, придбання, відчуження токенов, яка здійснюється фізичними особами, не є підприємницькою діяльністю.

Суб'єкти економіки звільняються від оподаткування діяльності, пов'язаної з криптовалютами і токенами, в тому числі майнінгом, зокрема по операціях з обміну токенів (криптовалюти). Звільнення поширюється на податок на прибуток, ПДВ, єдиний податок, прибутковий податок з фізичних осіб.