Як зазначається, у першому читанні розглядатиметься законопроект № 7180 щодо особливостей управління державними банками.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття проекту удосконалить принципи та механізми корпоративного управління в державних банках та забезпечить створення ізольованої від політичного впливу системи управління діяльністю державних банків, що в свою чергу сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та ефективності діяльності державних банків.

Також у повторному другому читанні розглядатиметься законопроект №7114-д щодо створення та ведення Кредитного реєстру НБУ та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків.

Читайте також: НБУ хоче запустити кредитний реєстр вже у жовтні

«Законопроект має на меті зменшення рівня кредитного ризику, забезпечення безпеки банківських операцій, підвищення надійності й стабільності банківської системи з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку», — йдеться у документі.

У повторному першому читанні – законопроекти № 6027-д щодо відновлення кредитування та № 3132-д щодо підвищення ефективності процедур банкрутства.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram