Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду, пишуть Українські новини.

Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 30 грудня 2015 року №1147 «Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії», згідно з якими його дія продовжена до 31 грудня 2018 року (включно).

Дане рішення було прийняте з метою забезпечення національної безпеки України у відповідь на введення Росією відповідних торгових заборон і обмежень щодо України.

При цьому в затверджений раніше перелік включені додатково такі позиції, як поліетилен з питомою вагою 0,94 або більше, а також полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Нагадаємо, в січня 2016 року набула чинності постанова Кабміну про заборону ввезення в Україну переліку російських товарів.

У перелік російських товарів потрапили: м'ясо великої рогатої худоби, птиці та свинини (свіже, охолоджене або заморожене), м'ясо і їстівні м'ясні субпродукти, солоні або в розсолі, риба і ракоподібні, молочні продукти, плавлені сири, кава, чай, харчові суміші, кондитерські та хлібобулочні вироби, картопля, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, соуси, смакові добавки та приправи, пиво, спирт, горілка, корми для кішок і собак, сигарети з фільтром, засоби для миття шкіри, інсектициди, фугіциди, гербіциди, родентициди, обладнання для залізниць і трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.