Про це йдеться у постанові Кабміну, передає «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, це надасть можливість суб'єктам господарювання, які мають кілька окремих об'єктів торгівлі (надання послуг) не застосовувати РРО, якщо не перевищено граничний поріг розрахункових операцій кожним окремим об'єктом.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, яку має агентство, також постанова передбачає обов'язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн, незалежно від виду діяльності.

Дія документа не поширюється на суб'єкти господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, а також технічно складними побутовими товарами.

Постановою визначено перелік видів діяльності, що звільняються від обов'язкового використання РРО, зокрема надання побутових послуг на території сіл.

Уряд також скасував 13 нормативно-правових актів Кабміну, щщо містять застарілі норми і не відповідають нинішньому законодавству щодо касових апаратів.

За даними ДФС, в Україні на 1 грудня 2017 року 120 тис. суб'єктів господарювання зареєстрували майже 280 тис. реєстраторів розрахункових операцій на 260 тис. об'єктах господарювання.

За 11 місяців цього року через РРО продано товарів і послуг на 800 млрд грн.