Заява призначена, насамперед, для інвесторів і брокерів, і стосується оцінки ризиків таких операцій, повідомляє AIN.

Три головних питання: чи легальний продукт і під які регуляторні акти потрапляє; чи легально розміщення і які ризики (особливо від хакинга)? Нижче — кілька тверджень від SEC, покликаних застерегти інвесторів, які цікавляться участю в ICO.

  • Поки що на ринках криптовалют і ICO інвестори набагато менш захищені, ніж на традиційних ринках. Інвестори повинні розуміти, що до цього часу жодне ICO не реєструвалося в SEC (наприклад, для всіх IPO в США це — обов'язкова процедура). SEC також поки не схвалювала жодного продукту або активу для лістингу або трейдингу, пов'язаного з ринком криптовалют. Якщо будь-хто стверджувати зворотне — це тривожна ознака.
  • Якщо інвестор все ж вирішує ризикнути, то щоб убезпечити себе, йому потрібно вимагати чітких відповідей на перелік питань, підготовлений SEC. Наприклад, «З ким конкретно я укладаю договір, хто випускає продукт?», «Де розташований бізнес?», «На що будуть витрачені інвесторські гроші?», «Які права я отримую як інвестор?»,«Чи є про продукт фінансова інформація, проходила вона аудит?», «Як, коли і за якою ціною я зможу продати свою інвестицію — чи можу я повернути токен або коін компанії і отримати відшкодування його вартості? » і так далі (повний перелік питань — в кінці статті SEC).
  • Такі ринки часто виходять за рамки національних кордонів, так що проінвестовані гроші можуть швидко покинути юрисдикцію, яку захищає місцевий регулятор.
  • «Я вірю, що ICO — чи є вони розміщенням цінних паперів чи ні — можуть бути ефективним способом підняття інвестицій для підприємців, в тому числі тих, які займаються інноваційними проектами. Однак така активність повинна супроводжуватися розкриттям інформації та іншими способами захисту інвесторів, яких вимагають наші закони про цінні папери», — каже голова комісії Джей Клейтон.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що на думку багатьох експертів ICO самий ризиковий формат інвестицій і це доводиться на практиці.