Про це під час брифінгу в НБУ заявив в.о. глави НБУ Яків Смолій.

«З огляду на посилення інфляційних ризиків проведення більш жорсткої монетарної політики необхідно для зниження інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі», - зазначив Смолій.

За його словами, протягом останніх двох місяців темпи споживчої інфляції знижувалися, однак повільніше, ніж прогнозував Національний банк.

«Недостатньо швидке зниження інфляції свідчить, що до кінця 2017 року інфляція більш істотно відхилиться від цільового рівня, ніж передбачалося раніше. Крім того, з часу прийняття попереднього рішення по обліковій ставці і оприлюднення останнього макроекономічного прогнозу НБУ, стала більш вірогідною реалізація ризиків, які можуть стримати зниження інфляції в наступному році », - пояснив в.о. голови.

Нагадаємо, 26 жовтня прийняв рішення про підвищення облікової ставки з 12,5% до 13,5%.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 14 вересня правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку на рівні 12,5%.

25 травня НБУ знизив облікову ставку з 13% до 12,5%.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що 13 квітня правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку з 14% до 13% з 14 квітня 2017 року.