«Згідно із заявою, при розгляді справи судді проігнорували докази, надані Національним банком та ПАТ КБ «ПриватБанк», та підтвердили рішення суду першої інстанції про стягнення з банку на користь Рахміля Суркіса коштів, які при націоналізації банку не були обмінені на акції додаткової емісії та до сьогодні обліковуватися на його депозитних рахунках.

При цьому судом не вирішено питання відносно припинення дії відповідних депозитних договорів. Таким чином, вищезазначеними судовими рішеннями безпідставно подвоєно зобов’язання банку перед Рахмілем Суркісом», — йдеться в повідомленні НБУ.

Національний банк занепокоєний тим, що зазначені дії можуть завдати банку зі 100% державною часткою шкоди в особливо великих розмірах.

У зверненні також міститься прохання внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за фактами, викладеними у надісланому до НАБУ повідомленні, а також надати документ, що підтверджує прийняття та реєстрацію в ЄРДР цього повідомлення.

Нагадаємо, що 17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовільнив позов родини Суркісів з оскарження пов’язаності та стягнення коштів з ПриватБанку загальною сумою в 1,05 млрд грн, $266,2 тис. та 7,8 тис. євро.

При цьому 6 листопада 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Національний банк подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України. Дата розгляду ще не призначена.