Представники сервісу зазначили, що в останні кілька місяців вартість біткоіна різко змінювалася, а комісійні збори за проведення операцій в мережі Bitcoin сильно зросли.

«Зокрема, комісія, яку бере з користувачів мережі Bitcoin, в цьому році різко підскочила, досягнувши минулого тижня $20 за транзакцію (порівняйте цю цифру з 20 центами, які уплачувалися, коли ми тільки почали приймати біткоіни). На жаль, Valve (компанія, що володіє Steam — ред.) Не може впливати на вартість комісій. Вони призводять до високих витрат на покупку ігор, якщо користувач розплачується біткоінами. Висока вартість комісій викликає ще більше проблем, коли різко знижується сам курс біткоіна», — йдеться в повідомленні сервісу.

В Steam також зазначили, що курс біткоіна завжди відчував значні коливання, але в останні кілька місяців вони досягли крайності, коли протягом кількох днів біткоін міг втратити до чверті своєї вартості.

«Це створює проблему для користувачів, які купують ігри за біткоіни. При проведенні платежу в Steam, користувач переводить X біткоінів за саму гру і Y біткоінів в якості комісійного збору мережі Bitcoin. Вартість біткоіна гарантована тільки на певний відрізок часу, так що якщо за відведений час операція не буде проведена, кількість біткоінів, необхідних для оплати, може змінитися. Останнім часом обсяг цієї зміни збільшився настільки, що не помітити його неможливо», — додали в Steam.

Рішення проблеми в такому випадку полягає в тому, щоб або повернути початковий платіж користувачу, або попросити його перевести додаткові кошти для покриття різниці. В обох випадках користувач буде змушений заплатити комісію знову.

За даними Steam, в цьому році число користувачів, які зіткнулися з цією проблемою, значно зросла.

«Вартість комісії зараз настільки висока, що ми вважаємо недоцільними як повернення коштів, так і прохання про переведення недостачі, яка схильна до ризику недоплатежа, оскільки невідомо, наскільки зміниться вартість біткоіна за час проведення нової операції.

Тому зараз використання біткоінів в якості способу оплати представляється нам необгрунтованим. Ми можемо переглянути це рішення пізніше, якщо вважатимемо, що біткоін буде розумним вибором як для нас, так і для спільноти Steam», — зазначили представники сервісу.

Нагадаємо, що сьогодні вартість біткоіна встановила новий рекорд, подолавши $15 000. На момент написання статті, за даними coinmarketcap, ціна 1 BTC становила $15 549.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що з 14 листопада 2017 роки українці можуть купувати ігри в Steam за гривні.