Як пише forklog, орієнтовно поділ мережі відбудеться 23 грудня на блоці 499 999. Як запевняють творці, LBTC повинен втілити в собі найкращі риси BTC і Ethereum.

«Lightning Bitcoin — це форк блокчейна Bitcoin. За рахунок механізмів консенсусу DPoS (Delegated Proof of Stake) і блоків розміром 2 Мб він збільшить швидкість транзакцій, сприятиме децентралізації і підтримуватиме смарт-контракти. LBTC об'єднує в собі переваги Bitcoin і Ethereum, щоб створити цінніший і функціональний токен», — йдеться на сайті проекту.

Про команду LBTC на даний момент практично нічого не відомо — на сайті вона представлена ​​лише малюнком.

Відзначається, що керує проектом китайський бізнесмен Джек Чжан, «засновник DAF і ChainFunder, ранній інвестор в AntChain, NEM, Metaverse, IOTA і Qtum». У ролі радника виступає Ду Вон — «венчурний капіталіст з Кремнієвої долини, засновник JIC Capital, винахідник Blockchain Robot і експерт в області роботи з ком'юніті».

Як запевняють творці, механізм консенсусу DPoS дозволить домогтися «технологічної демократії і компенсувати негативні ефекти централізації, обумовлені алгоритмом Proof-of-Work».

Стверджується, що LBTC зможе досягати консенсусу за секунди і збільшить швидкість транзакцій.

Як видно на порівняльній таблиці, в блокчейні LBTC планується значно підвищити і швидкість майнінгу — до одного блоку в 3 секунди.

Також в хардфорку відсутня підтримка SegWit, але представлений ​​захист від повторного відтворення. Крім того, в Lightning Bitcoin не передбачено механізмів ускладнення майнінгу, а для видобутку нових монет використовується CPU.

Як обіцяють творці, всі власники BTC в момент форку отримають на свої гаманці рівну кількість LBTC в співвідношенні 1: 1. Стверджується, що серед майданчиків, вже заявили про підтримку проекту, присутні CEX.io, BTCC, BtcTrade, OKEX, Huobi, TaiYi, BCEX і Allcoin.

Раніше «Мінфін» писав, що 24 листопада в мережі біткоін відбувся хардфорк Bitcoin Diamond, ініціаторам якого також стала група анонімних розробників. Раніше була запущена основна мережа Bitcoin Gold.