Як наголошують депутати, в Україні поступово починає розвиватися краудфандинг — колективна співпраця людей, які добровільно об’єднують свої гроші та інші ресурси, щоб підтримати зусилля інших осіб чи організацій. 

«Саме за краудфандингом, а не за банківським кредитуванням, провідні спеціалісти світу вбачають основне джерело запозичень у майбутньому. Щоправда, на державному рівні цьому приділяється мало уваги. І це змушує вітчизняні стартапи розвиватися не в Україні, а за кордоном», — йдеться у повідомленні прес-служби Київміськради.

За словами автора відповідного проекту рішення Ігора Опадчого, підтримка краудфандингу наблизить нашу країну до світового багатомільярдного ринку і може забезпечити  хорошими інвестиціями. 

Він зазначив, що  одним з сигналів для світової спільноти, що Україна є відкритою та інноваційною державою, було б запровадження нормативної бази для запуску національної криптовалюти.

«Сьогодні держава має можливості, запустити національну криптовалюту. Ми можемо скористатись прогресивними вітчизняними і зарубіжними технологіями», — зазначив Опадчий.

Загалом відповідне звернення має на меті створення сприятливих умов для розвитку українських стартапів та залучення до України іноземних, розвиток IT-технологій та створення вітчизняної криптовалюти.

За відповідне звернення проголосували 84 депутати.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вартість української криптовалюти Karbowanec виросла в 67 разів і перевищила 1 долар.