«Всі регіональні управління Держмолодьжитло з завтрашнього дня (28 листопада 2017 року) починають прийом документів кандидатів для участі в програмі забезпечення доступним житлом», — повідомив глава правління Держмолодьжитло Сергій Комнатний, пише «Інтерфакс-Україна».

Як він нагадав, протягом 2015-2016 років програма фактично не працювала через відсутність державного фінансування.

За словами Комнатного, вона передбачає відшкодування 30% вартості житла особам, які потребують поліпшення житлових умов, і 50% вартості житла — учасникам АТО і внутрішнім переселенцям.

При цьому Комнатний уточнив, що дана програма закінчується в 2017 році, проте Держмолодьжитло розробило проект постанови уряду, що продовжує програму до 2023 року: постанова вже пройшла узгодження всіх центральних органів виконавчої влади та очікує розгляду на урядовому комітеті.

За даними відомства, за 9 місяців 2017 року з допомогою програм Держмолодьжитло житлом забезпечено понад 330 громадян України.

До кінця року ще 100-120 сімей забезпечать житлом за відновленою програмою — на це з держбюджету виділено 30 млн грн, також Держмолодьжитло розраховує отримати ще близько 9 млн грн.

Комнатний також повідомив, що місцеві бюджети цього року виділили понад 160 млн грн на реалізацію 30 регіональних програм доступного житла.

За даними відомства, в черзі на поліпшення житлових умов перебувають 567 тис. громадян України.