У твіттері проекту з'явилося повідомлення про те, що хардфорк відбувся на блоці 495866 і нову криптовалюту вже підтримує 28 бірж, включаючи OKEx, CEX.com і інші відносно невеликі і маловідомі торгові майданчики. Криптовалюта торгується під тікером BCD, повідомляє Forklog.

На маловідомій біржі AEX криптовалюта Bitcoin Diamond торгується в районі 0.014 BTC (трохи більше $110). А Біржа OKEx запустить торги нової криптовалюти 25 листопада.

Особистості розробників Bitcoin Diamond невідомі, проте відомо, що їх всього троє: «EVEY», «007» і ще одна людина, яка не розкрила навіть псевдонім.

Bitcoin Diamond не має сторінки на GitHub і раніше жодна торговельна площадка не додавала ф'ючерси на новий форк.

За словами розробників, від першої криптовалюти Bitcoin Diamond відрізняється збільшеним в десять разів максимальним обсягом емісії, розміром блоку в 8 Мб, а також іншим алгоритмом майнінгу (оптимізований X13; розрахований на GPU). Також на сайті проекту зазначено, що в Bitcoin Diamond реалізований захист від повторного відтворення і підтримка SegWit.

У зв'язку з забороною ICO китайською владою, багато розробників розглядають створення форків біткоіна в якості нової моделі залучення коштів, користуючись популярністю оригінального біткоіна і бажанням його власників отримати відповідну кількість нових монет.