Загалом Ощадбанк має значний досвід фінансування відновлюваної енергетики. Зокрема, кілька років тому банк профінансував будівництво біогазових електростанцій «ЛНК» у Житомирській та Миколаївській областях. Завдяки унікальній технології електростанція на біогазі дає можливість виробляти електроенергію на полігонах твердих побутових відходів. Виробництво «зеленої» електроенергії є екологічно безпечним і не вимагає використання енергоносіїв.

Загальна сума профінансованих Ощадбанком проектів альтернативної енергетики становить 161 млн євро, потужність – 77,6 МВт. Фінансування відбулось у тому числі за участю експортних агенцій. До кінця 2017 року планується завершити фінансування ще трьох проектів з будівництва сонячних електростанцій на загальну суму 12,79 млн євро потужністю 22,5 МВт в Одеській, Вінницькій та Херсонській областях.

«Підтримка проектів у сфері відновлюваної енергетики на сьогодні особливо важлива, адже це реальний внесок в енергетичну незалежність України. Ми впевнено рухаємось у рамках реалізації державної енергетичної стратегії. Пріоритетом діяльності Ощадбанку є фінансування стратегічно важливих галузей економіки України. Тож банк готовий всіляко сприяти їх розвитку. У 2018 році з залученням кредитних ліній ЄБРР та ЄІБ фінансування проектів відновлюваної енергетики заплановано збільшити на 30%», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.