Як повідомляє прес-служба СБУ, правоохоронці встановили, що місцеві підприємці зареєстрували кілька вітчизняних і офшорних комерційних структур, через які оформляли поставки за кордон сільськогосподарської продукції.

«Оперативники спецслужби задокументували, що ніяких розрахунків за експортними операціями „іноземні фірми“, підконтрольні ділкам, свідомо не здійснювали. Це дозволяло зловмисникам відображати в документації збитковість бізнесу і ухилятися від сплати податків до держбюджету», — йдеться в повідомленні.

За попередніми оцінками експертів, за цим механізмом підприємці вивезли за кордон сільгосппродукції на суму більше 10 мільйонів доларів, заявили в СБУ.

В рамках кримінального провадження співробітники спецслужби провели обшуки в офісних приміщеннях, місцях проживання та автомобілях фігурантів справи, де вилучили майже 300 тисяч доларів США, десятки печаток вітчизняних і офшорних компаній, фінансову документацію і «чорну» бухгалтерію, які доводять проведення експортних операцій з сільгосппродукцією, відзначається в повідомленні.

Проводиться досудове слідство.