Скоригована на окремі статті, частка Групи у базовому чистому доході становила 5,4 мільярда євро, що на 15,3% більше за показник перших дев’яти місяців 2016 року.

Такі результати відображають потужну динаміку різноманітних складових бізнесу Групи – роздрібних банків, спеціалізованих бізнесів та бізнес-напряму великих клієнтів – у поєднанні з жорстким контролем витрат, що дозволяє Групі інвестувати в нові напрями бізнесу, зокрема, у страхування.

Базове співвідношення витрат до доходів залишилося на стабільному рівні 62,7%. Ці результати включають перший внесок Pioneer Investments у третьому кварталі. Потягом третього кварталу Група продовжувала переорієнтацію свого основного бізнесу, скоротивши участь у Banque Saudi Fransi та підписавши договір про придбання трьох італійських ощадних банків та мажоритарну участь у Banca Leonardo.

Фінансова позиція залишається дуже сильною: на кінець вересня коефіцієнт загального капіталу першого рівня за повною основою становив 14,9%, що є одним з найкращих показників галузі та на 5 процентних пунктів вище за нормативне значення.

Crédit Agricole S.A.

Хороші результати як за ІІІ квартал, так і за перші дев’ять місяців:

  • Заявлена частка чистого доходу Групи за перші дев’ять місяців 2017 року відповідає рівню 2016 року, незважаючи на минулорічний прибуток від Eureka, з часткою базового чистого доходу Групи +37% 9 місяців 2017/9 місяців 2016
  • частка базового чистого доходу Групи за ІІІ квартал становить майже один мільярд євро
  • ІІІ квартал: продовження позитивної бізнес-динаміки – перехресні продажі та комерційні ініціативи
  • Неперервний контроль витрат на тлі інвестування у майбутній розвиток

Продовження переорієнтації: поглинання у ключових бізнес-напрямах та продаж активів

  • Частковий продаж участі в BSF – 16,2% – за €1,3 мільярди
  • Завершення придбання Pioneer Investments за €3,5 мільярдів, перший внесок до доходів Групи
  • Придбання 95% участі у трьох італійських банках за €130 мільйонів та 67,67% участі в Banca Leonardo (очікується завершення у ІV кварталі та першій половині 2018 року відповідно)
  • Позитивний вплив переорієнтації бізнесу: негрошова частка чистого доходу Групи[1] знизилася з 32% у 2015 р. до 6% у 2018 р.[2]

Покращення фінансової стійкості

  • Коефіцієнт CET1 за повною основою – 12,0%, приблизно +30 п.п. з 30 червня 2017 р. на придбання Pioneer Investments, коригування резерву дивідендів до €0,52 за дев’ять місяців (+€0,18 у ІІІ кв.)
  • Рейтинги: підвищення до позитивного прогнозу S&P, покращення рейтингів[3] DBRS (довгострокові) та Scope Ratings (короткострокові).