«За» відповідний документ проголосувало 258 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, проект закону спрямовано на вирішення проблемних питань, які перешкоджають прискоренню процесів приватизації, спрощення процедури приватизації об’єктів державної власності та скорочення термінів її проведення, можливість визначення ціни об’єктів приватизації платоспроможним попитом, посилення захисту прав інвесторів.

«Проектом викладено в новій редакції закон „Про приватизацію держмайна“, в якому об’єднано положення законів, що регулюють питання приватизації: „Про приватизацію невеликих держпідприємств (малу приватизацію)“; „Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва“, — йдеться у документі.

Крім того, документом пропонується внести відповідні зміни до Цивільного, Господарського, Земельного кодексів та деяких законів України.

»Метою проекту закону є суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості та відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності", — зазначено у записці.

Також у новій редакції викладається закон «Про приватизацію держмайна», в якому об’єднуються закони, що регулюють питання приватизації, в один законодавчий акт для формування ефективної правової бази у сфері приватизації.

Верховна Рада підтримала у першому чи from MinfinDocs