Про це йдеться в прийнятому проекті меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством фінансів, Укргазбанком та IFC, текст якого мають Українські новини

Зокрема, Кабмін на засіданні уряду 8 листопада схвалила проект меморандуму, який буде підписаний наступного тижня за участю президента Світового банку Джима Ен Кіма, повідомляє НВ.

У меморандумі закріплено, що IFC допоможе уряду провести процес приватизації Укргазбанку, в тому числі, передбачена можливість входження IFC в його капітал як міноритарного акціонера.

Передбачається, що IFC може надати консультаційні послуги для поліпшення інвестиційної привабливості банку, а також може розглянути інвестиції в капітал банку для підтримки його продажу.

Згідно з проектом меморандуму, Укргазбанк буде фокусуватися на еко-банкінгу (фінансування проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності), буде нарощувати присутність в приватному секторі, співпрацюючи з малими і середніми підприємствами, корпоративним і роздрібним сегментами.

Банк повинен поступово зменшити обсяг існуючого кредитного ризику на держпідприємства (закрити ліміт кредитування на ДП «Енергоатом»).

Мінфін в свою чергу повинен забезпечити: посилення корпоративного управління банку; утримання від директивних програм кредитування; утримання від збільшення обсягу ризику банку на держпідприємства.

За даними НБУ, Укргазбанк займав 4 місце (65,7 млрд грн) за розміром активів банк на 1 липня серед 88 діючих банків.