Індекси PMI показали, що дві найбільші економіки єврозони — Германій і Францій — продовжують демонструвати зростання.

Не усі PMI були позитивними: італійське зростання сповільнилося, Іспанія зіткнулася зі зниженням сектора послуг, що вносить основний вклад в економіку, до мінімального рівня за 9 місяців. Зниження настроїв в Іспанії недивне, враховуючи політичну кризу, що вибухнула, після каталонського референдуму, тоді як зараз багато компаній сильно стурбовані своїм майбутнім.

Індекс настроїв інвесторів, опублікований Sentix, вказував на те, що настрої зросли до найвищого рівня більш ніж за 10 років, що внесло свій вклад в зростання економіки. На тлі упевненого економічного зростання, яке, ймовірно, внесе свій вклад в інфляцію, недавнє рішення ЄЦБ по згортанню програми кількісного пом'якшення, може лише допомогти прискорити зростання в єврозоні.

Цим ранком Резервний Банк Австралії прийняв рішення зберегти процентні ставки незмінними (як і очікувалося) на рівні 1.5% 15-й місяць підряд. Глава РБА Філіп Лоу заявив, що рада правління чекає поступового посилення позитивного впливу поточної низької інфляції на економічне зростання: «Інфляція залишається на низькому рівні, індекси споживчої інфляції і базове значення інфляції залишаються нижче 2%». Тепер ринки чекають в п'ятницю квартальний звіт РБА (листопадова супровідна заява по грошово-кредитній політиці), який може пролити більше світла на майбутнє політики, ніж сьогоднішнє рішення відносно ставок. Проте, австралійський долар може зіткнутися із зростанням волатильності у разі істотних змін в перспективах для інфляції, особливо якщо дані вкажуть на можливі затримки відносно моменту підвищення процентних ставок.

Пара EUR/USD демонструвала незмінні значення вранці у вівторок і торгувалась біля 1.1608.

Пара USD/JPY підросла на 0.25%, і на даний час вона торгується біля 114.00.

Пара GBP/USD демонструвала незначні зміни в динаміці, на даний час вона торгується біля 1.3170.

Золото знизилось на 0.2% на початку сесії і торгується біля $1,279.50.

Марка нафти WTI підросла на 0.16% і торгується біля $57.50.

Основні релізи на сьогодні:

О 17:00 (за Київським часом) Британський Національний Інститут Економічних і Соціальних Досліджень опублікує оцінку ВВП за 3 місяці (серпень-жовтень). Дані публікуються за місяць до офіційного індексу ВВП і вважаються високоточними.

О 20:10 (за Київським часом) голова Банку Канади Стівен Полоз виступить з промовою перед CFA Montreal і Радим з міжнародних відносин на тему здатності центральних банків розуміти ситуацію з інфляцією. Будь-які натяки на майбутнє канадської грошово-кредитної політики можуть спровокувати зростання волатильності по канадцеві.

За матеріалами FxPro