За результатами діагностичного обстеження було затверджено необхідний обсяг докапіталізації Банку Богуслав.

Банк Богуслав подав до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації банку. Протягом серпня-жовтня 2017 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходів для виконання вимог із докапіталізації, зокрема, шляхом погашення непрацюючих активів, збільшення обсягу забезпечення за кредитами.

«Однак, станом на 1 листопада 2017 року Банк Богуслав не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу, унаслідок чого банк не досяг запланованого розміру статутного капіталу та запланованого розміру регулятивного капіталу», — повідомляє НБУ.

Розмір регулятивного капіталу Банку Богуслав на 1 листопада 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Нацбанк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

За даними ФГВФО, станом на 1 жовтня 2017 року 96% (5,6 тисяч осіб) усіх вкладників Банку Богуслав отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом суму у 200 тис. грн.

Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 178 млн грн.

Станом на 1 листопада 2017 року власники істотної участі у Банку Богуслав – Володимир Романенко та Наталія Вакуленко.