Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України — торговий представник України Наталія Микольська.

«Український експорт до Канади поповнився 154 новими товарними позиціями за вісім місяців 2017 року. Це додаткові $10,2 млн. І можна з впевненістю сказати, що експорт — це можливість заробити для себе і для країни», — зазначила Микольська.

Серед «новачків» — легкові автомобілі спецпризначення ($3 млн), мідні бруси і профілі ($2,9 млн) і турбореактивні двигуни ($1 млн).

При цьому, за її словами, найбільший приріст показали несировинні товари – фітинги мідні для труб, пристрої на рідких кристалах, звукове електрообладнання, борошно, обладнання для обробки гуми й пластмаси, апаратура з використанням випромінювання рентгена, друкарське обладнання.

«В експорті товарів з України до Канади сто шість товарних позицій продемонстрували зростання. Серед них і товари сектору харчової промисловості — сік, мед, соняшникова олія. Ростуть позиції з високою доданою вартістю», — додала Микольська.