У порівнянні з минулим роком результат покращився на 4 позиції, йдеться у повідомленні МЕРТ.

«Рейтинг Світового банку складається за 10 критеріями. За чотирма з них Україна продемонструвала зростання. Найбільше країна піднялася за компонентом «Одержання дозволів на будівництво»: зі 140 на 35 позицію. +105 позицій - це найбільший ріст по компоненту серед всіх інших країн. Йому сприяли те, що Київська міська рада зменшила розмір пайової участі в розвитку інфраструктури для нежитлових будівель з 10 до 2% та зниження вартості послуг з технагляду у будівництві», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за компонентом «Сплата податків» Україна піднялася з 84 на 43 сходинку.

«+41 пункт - це результат зменшення та уніфікації ставки Єдиного соціального внеску. Ці зміни відбулися у 2015 році, але через особливість методології рейтингу були зараховані лише зараз», - зазначає міністерство.

Також у рейтингу зазначено, що Україна також піднялася на 2 позиції за компонентом «Приєднання до електричної мережі» завдяки зменшенню вартості приєднання електроустановок до мереж Київенерго і на 1 позицію за компонентом «Врегулювання неплатоспроможності» (завдяки технічним коригуванням показників).

«На жаль, не відбулося покращення позицій України також за критеріями »Започаткування бізнесу«, »Отримання кредиту«, »Міжнародна торгівля«, »Примусове виконання контрактів«, »Реєстрація власності«. Зміни в Україні у цих сферах виявилися недостатніми у порівнянні з успіхами інших країн», - підсумували у МЕРТ.

Показатели Украины в рейтинге Doing Business - 2018Infogram

Інфографіка підготовлена Liga.net

Нагадаємо, 25 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що Україна піднялася на чотири сходинки вгору в авторитетному рейтингу Світового банку Doing Business з займає 76 місце серед 190 країн.