Про це представники Toyota заявили на прес-конференції на автосалоні в Токіо, пише TechCrunch.

Ці терміни можна назвати середніми для ринку. На сьогоднішній день багато країн і автовиробники оголосили про більш ранніх термінах переходу на EV. Якщо судити за цими заявами, найбільш активна фаза переходу повинна початися в другій половині наступного десятиліття, повідомляє Хайтек.

До 2030 року, наприклад, Голландія збирається повністю заборонити ДВС. Британія назвала такий же термін. Китайський автовиробник BYD прогнозує повний перехід Китаю на електрокари і гібриди також через 13 років. Toyota дає більш стримані прогнози.

Виробник першого в світі масового гібрида (Toyota Prius) в питанні повноцінних електромобілів не поспішав, заявляючи про важливість діяти по ситуації. Тобто, його ставка була не тільки на електрику, а й на гібриди, газ, паливні елементи.

Фахівці компанії заявляли, що ситуація від країни до країни відрізняється, тому якнайшвидше переходити на електрику немає сенсу. Тим не менш, важливо відзначити, що в компанії офіційно визнали кінцеву перемогу акумуляторів над викопним паливом. До 2040 року вигоди від виробництва традиційного транспорту не залишиться зовсім.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що компанія Volvo оголосила про поступову відмову від двигунів внутрішнього згоряння і перехі на виробництво електрокарів і гібридних автомобілів.