Як зазначили у прес-службі міністерства, Мінфін розробив законопроект внесення змін до Митного кодексу, якими скасовуються дозволи на впровадження митної брокерської діяльності.

«Законопроект підготовлено з урахуванням норм Митного кодексу ЄС, якими врегульовано діяльність митних представників (брокерів) у Європейському Співтоваристві», - йдеться у повідомленні. 

Проект передбачає виключення митної брокерської діяльності з переліку видів діяльності, контроль за якими здійснюється органами доходів і зборів і для провадження яких необхідно було отримувати відповідний дозвіл, зазначили у Мінфіні.

Крім того, прийняте рішення спрощує процедури започаткування та ведення підприємницької діяльності з надання послуг у митній сфері.

«Законопроект дає змогу покращити умови ведення бізнесу в Україні, надаючи право суб’єктам господарювання вільно обирати підприємства – митні брокери, не обмежуючи їх лише тими митними брокерами, які отримали відповідний дозвіл на провадження діяльності», — підсумували у Мінфіні.