Про це заявив в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов під час засідання уряду, повідомляє Уніан.

«Планується, що протягом наступного року ми зможемо запустити велику кількість нових електронних сервісів. Це онлайн-продаж квитків на всі сполучення з Європейським Союзом. Це впровадження електронного квитка на всіх регіональних поїздах. Це онлайн-бронювання додаткових послуг, які надає Укрзалізниця, однак не просуває їх», — сказав він.

Також, за словами Кравцова, планується запуск єдиного квитка Укрзалізниці з автобусним транспортом.

«Дуже важливим є інтероперабельність (здатність до взаємодії – ред.) в пасажирському господарстві Укрзалізниці з іншими видами сполучення. В першу чергу це автобусний транспорт. Плануємо запустити єдиний квиток з автобусним транспортом для Укрзалізниці», — зазначив Кравцов.

Кравцов також заявив, що планується впровадження електронних сервісів при обслуговуванні клієнтів в контакт-центрі для боротьби з нелегальною перепродажем квитків.

«Ми маємо масштабні програми з обслуговування пасажирів в контакт-центрі для зменшення корупції на приміських та пасажирських поїздах шляхом введення більшої кількості електронних сервісів. На сьогоднішній день це самий дієвий метод для боротьби з нелегальною перепродажем квитків», — сказав в. о. голови правління Укрзалізниці.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що з 10 грудня Укрзалізниця запустить новий потяг до Польщі сполученням Одеса — Перемишль.