Трамп провів діловий ланч з сенаторами-республіканцями у вівторок, щоб вислухати їх думки з приводу наступного глави ЦБ. Мабуть, Трамп проводив «попереднє голосування» серед присутніх відносно їх переваг між поточним представником ФРС Джеромом Пауелом та економістом із Стенфорда Джоном Тейлором. Джерела заявляють, що перевага віддавалася Тейлору, який вважається яструбом в монетарній політиці. Ринки вважають, що Тейлор, ймовірно, підвищить темпи посилення політики, що і вилилося в зростання американського долара в ході нічних торгів.

Нафта продовжувала рости після заяви міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда Аль-Фаліха про гнучкість країни відносно нових варіантів. «Ми повні рішучості зробити усе можливе, щоб привести об'єм глобальних запасів нафти до нормального рівня, який зараз є середнім значенням за 5 років», — заявив міністр. Подібні коментарі вказали ринкам на готовність країни продовжити поточний пакт (ОПЕК, Росія і ще 9 країн-виробників) за межі березня 2018 року. Управління за інформацією в області енергетики США (EIA) опублікує дані по запасах сирої нафти в американських сховищах вже сьогодні, так що ринки чекатимуть нових даних про зниження запасів.

Пара EUR/USD на даний час торгується біля 1.1760.

Пара USD/JPY торгується біля 113.92.

Пара GBP/USD торгується біля 1.3133.

Золото просіло на 0.3% на початку торгів в середу. На даний час дорогоцінний метал торгується біля $1.273.

Марка нафти WTI в даний момент торгується біля $52.50.

Основні релізи данних на сьогодні:

У 11: 30 національне статистичне відомство Британії опублікує дані по зміні об'єму ВВП (кв/кв) (г/г) за третій квартал. Квартальні дані, як очікується, виявляться незмінними до минулої оцінки на 0.3%, тоді як в річному обчисленні очікується невелике зниження до минулої оцінки на 1.4%. Будь-які істотні відхилення від прогнозів можуть викликати зростання волатильності по фунту.

У 15: 30 Бюро перепису США опублікує дані по зміні об'єму замовлень на товари довгострокового користування за вересень, а також значення, в якому виключається транспортна складова. Останнє очікується на рівні 0.5%, тоді як основний індекс на рівні 1.0%, що буде істотним зниженням до минулої оцінки на 2.0%. Будь-яке істотне відхилення від прогнозів, ймовірно, виллється в підвищення волатильности по долару.

У 17: 00 Банк Канади опублікує рішення по процентній ставці, а також буде опублікований звіт ЦБ по грошово-кредитній політиці, в 18: 15 пройде прес-конференція. Ринки не чекають яких-небудь змін від Банку Канади, тоді як процентні ставки, як прогнозується, залишаться на рівні 1.0%. Будь-які зміни в процентних ставках приведуть до посилення волатильності по канадцеві.

У 17: 30 будуть опубліковані дані по запасах сирої нафти від міністерства енергетики за тиждень по 20 жовтня. Минула оцінка показала зниження на 5.731 млн. барелів, цього разу очікується зниження на 2.5 млн. барелів. Будь-яке істотне відхилення від прогнозів виллється в посилення волатильності цін на нафту.

За матеріалами FxPro