Для «великих банків» встановлюється норма, яка вимагає укладення ними договору на проведення обов’язкового аудиту з аудиторською фірмою, яка має в своєму складі не менше 5 штатних аудиторів із банківським сертифікатом та не менше 5 штатних працівників із сертифікатом (свідоцтвом), що підтверджує кваліфікацію у сфері МСФЗ. До інших банків ця норма не застосовується.

Крім того, регулятор скасовує норму щодо засвідчення документів печаткою аудиторської фірми. Натомість встановлюється вимога проведення аудиту та подання звіту аудитора з урахуванням міжнародних стандартів аудиту.

Для оптимізації функцій банківського нагляду, відтепер банки подаватимуть до НБУ не лише письмовий звіт про роботу підрозділу внутрішнього аудиту банку, але й його електронну копію (сканкопію).

Під «великими банками» маються на увазі банки з державною часткою та банки, розмір загальних активів яких становить не менше ніж 0,5 відсотка від розміру загальних активів банківської системи. Станом на 01 жовтня 2017 року це — 24 банки.