Знімок блокчейну біткоіну, як підтвердили розробники проекту, був зроблений на блоці 491,407, пише forklog.

Snapshot time! pic.twitter.com/3nt2a1PDQK

— Bitcoin Gold (@bitcoingold) 24 октября 2017 г.

Спочатку очікувалося, що форк BTG відбудеться 25 жовтня, однак мережа біткоіну досягла зазначеного блоку трохи швидше.

Як підтвердили напередодні розробники проекту в опублікованій дорожній карті, сама мережа Bitcoin Gold буде запущена не відразу, а через кілька днів після знімка. Імовірно, це відбудеться 1 листопада.

Нагадаємо, раніше Bitcoin Gold піддавався критиці за відсутність належного захисту від повторного відтворення транзакцій, однак розробники запевнили, такий захист буде імплементований, і зроблено це буде до офіційного запуску мережі. Також вони обіцяють унікальний формат адреси.

Раніше представники Bitcoin Gold заявляли, що планують створити по-справжньому «децентралізований біткоін», а завдяки використанню алгоритму Equihash Майнінг стане більш простим і доступним для пересічних користувачів.

Раніше деякі біржі і провайдери гаманців вже висловили свою позицію по BTG.

Так, Coinbase і GDAX не планують нараховувати користувачам нові монети, Bittrex, хоча і зробить це, але відмовляється від запуску торгів BTG.

Відмовляються підтримати хардфорк EXMO і WEX, однак HitBTC і Yobit, навпаки, готові до підтримки монети.

Bitfinex тим часом не тільки підтвердив випуск розділених токенів (Chain Split Tokens), але і запустив вже торги.

Тим часом ціна оригінального біткоіну, незадовго до хардфорка спробувала знову пробити позначку в $ 6000, однак згодом скорегувалась, відступивши до рівнів $5600 — $ 5700.