Про це Українським Новинам повідомила прес-служба НБУ.

«Дійсно, у вересні відбулося підвищення розміру посадових окладів членів правління Національного банку. Разом з тим зауважимо, що підвищення зарплати не стосується глави НБУ Валерія Гонтаревої, яка зараз знаходиться у вимушеній відпустці без збереження заробітної плати і написала президенту заяву про звільнення з посади голови НБУ ще в травні цього року», — повідомив НБУ.

Відзначається, що протягом декількох років заробітна плата глави НБУ і заступників залишалася незмінною, в кілька разів нижче середньоринкової заробітної плати членів правлінь українських банків.

«Для наближення заробітної плати до середньоринкового рівня посадові оклади членів правління Національного банку було збільшено», — повідомили в НБУ.

Раніше зарплата глави Національного банку в місяць становила 163 тис. гривень, її заступників — 150 тис. гривень.

За вересень заступники голови отримали зарплати в межах 224-257 тис. гривень (Олег Чурій — 224 тис., Катерина Рожкова та Роман Борисенко по 230 тис. гривень, Дмитро Сологуб — 257,8 тис. гривень).

Підвищення посадових окладів затверджено рішенням Ради НБУ.

Згідно зі ст. 15 закону України «Про Національний банк України», посадовий оклад глави НБУ встановлюється на рівні не вище середньоринкового розміру фіксованої заробітної плати голів правлінь банків України.

Розміри ж посадових окладів заступників глави НБУ визначаються із застосуванням понижуючих коефіцієнтів від посадового окладу голови НБУ.