«Я думаю, що в основі всього цього лежить технологія, здатна кинути виклик традиційним функціям золота і фіатним грошам. Цей виклик кидає біткоін», — підкреслив він.

У минулому трейдер інвестиційного банку Salomon Brothers і фінансової компанії JPMorgan Chase, Мастерс вважає ринок криптовалют перспективним і з тієї причини, що раніше в цьому році його сукупна капіталізація сягала $170 млрд в умовах повної ізоляції від нинішньої фінансової системи.

На думку Мастерса, сфера криптовалюти стала самодостатньою і готова поставити під сумнів принципи традиційної фінансової галузі.

Читайте також: Депутати ВР хочуть узаконити криптовалюти

Мастерс визнав, що інвестори і фінансові установи стурбовані надзвичайною волатильністю ринку, але не вважає, що потрібно зациклюватися на питанні ціни, коли мова йде про інвестування в розвиток технології.

По суті, він не бачить різниці між інвестуванням в криптовалюту і інвестуванням у фінансові технології, медичні технології та інтернет речей.

При цьому Мастерс не згоден зі скептиками, які вважають блокчейн перспективною технологією, але заперечують майбутнє криптовалюти.

Крім того, він переконаний, що криптовалюта забезпечує значну економію коштів в контексті доступу до глобальної фінансової платформіи з відкритим вихідним кодом. Як вірить Мастерс, навіть великим технологічним компаніям не вистачить сил конкурувати з блокчейн-інноваціями.

Читайте також: Курс Bitcoin наблизився до позначки $4 830

Також Деніел Мастерс прокоментував недавні висловлювання глави JPMorgan Джеймі Даймона на адресу біткоіна і кріптотрейдерів, назвавши їх «недалекоглядними».

«Я думаю, що Джеймі Даймон не зовсім розуміє, який внесок в розвиток фінансової галузі здатна зробити криптовалюта», — зазначив він.

Мастерс не забув згадати і про те, що підрозділ JPMorgan Securities здійснювало покупку біткоінів для клієнтів компанії в той час, як сам Даймон жорстко критикував криптовалюту.

«Їм потрібно нарешті визначиться зі своєю точкою зору — підтримати клієнтів, які хочуть купити біткоіни і припинити дурні заяви. Це негідно такої великої організації», — підсумував він.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber