Китайська економіка бере участь в створенні глобальної економічної моделі. Наприклад, в Китаї виробляють понад 80% сонячних батарей, від усіх вироблених у світі. Далекоглядна стратегія дозволила розвинути споживчу економіку до економіки інвестиційної. Все більше і більше китайських компаній інвестує в розвиток ринків. А питання альтернативної та зеленої енергетики для цієї глобальної економіки – пріоритетні. Тому акумульований капітал, світові китайські компанії-гіганти вкладають в проекти альтернативної енергетики по всьому світу. На думку міжнародних експертів, Україна більш перспективна з країн Європейського Союзу для інвестування в альтернативну енергетику. Тому, і китайський ринок приділяє належну увагу пошуку можливостей розширення попиту в Україні на власну продукцію, в тому числі і на сонячні панелі.

З метою визначення перспектив розвитку галузі та залучення інвестицій в Україну, Олександр Рєпкін, як бізнесмен та інвестор в альтернативну енергетику, провів ділові переговори зі світовими лідерами з виробництва сонячних панелей. Дані підприємства очолюють рейтинг BLOOMBERG TR1 — TALESUN Solar, BYD, JA Solar.

На зустрічах обговорювалися можливості прямого інвестування бюджетів розвитку даних підприємств, на розширення існуючих і будівництво нових сонячних електростанцій в Україні. Представники компаній ділилися актуальною інформацією про тенденції та напрямки розвитку ринку, і можливості впровадження інноваційних розробок в галузь альтернативної енергетики України. Також розглядали можливість інвестування китайського капіталу в реалізовані та нові проекти Олександра Рєпкіна.

З метою більш якісного інформування міжнародних партнерів про стан альтернативної енергетики в Україні, Олександр Репкін запросив китайських партнерів, відвідати заходи в рамках енергетичного форуму SEF2017 і «Водневий Енергетичний Форум H2U» 2018.