Про це заявив глава Держенергоефективності Сергій Савчук під час конференції в рамках Тижня відновлюваної енергетики та енергоефективності, повідомляєпрес-служба КМУ.

«Понад 700 млн євро інвестицій, залучених за останні 3 роки в генерацію „чистої“ енергії — свідоцтво сприятливого регуляторного поля і привабливого ринку з величезним ресурсним потенціалом», — сказав Савчук.

За його словами, серед основних досягнень — впровадження стимулюючого тарифу на тепло з альтернативних джерел, прив'язка «зеленого» тарифу до євро і можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу енергії за «зеленим» тарифом.

«В Україні ми дали поштовх розвитку багатьох сфер: генерації »чистої« електроенергії і тепла, стимулювання переходу населення на сонячні панелі, утепленню житлового фонду, впровадження ЕСКО-проектів та енергоменеджменту в бюджетній сфері. Нам є що запропонувати іноземним інвесторам, ми готові продовжувати залучати досвід і технології провідних країн світу, зокрема Німеччини», — додав Савчук.