Про це повідомляє  прес-служба Державної податкової служби.

Як зазначається, в рамках розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.212-1 Кримінального кодекса встановлено, що у двох миколаївських кол-центрах, які виконували замовлення страхових компаній та банків РФ, неофіційно працює група осіб, використання праці яких призвело до ухилення вказаними підприємствами від сплати більше 3 млн грн ЄСВ.

За результатами обшуків, проведених в офісних приміщеннях підприємств-фігурантів, на робочих місцях виявлено 256 осіб, які офіційно не працевлаштовані в передбаченому законом порядку та документацію, яка підтверджує вказаний факт.

Трудові книжки, особові справи та копії паспортів працівників, акти приймання-передачі виконаних робіт, договори та додаткові угоди цивільного характеру, первинну документацію, печатки, чорнові записи, паперові та цифрові носії інформації, збірники тарифів банків та страхових компаній РФ, та 18,4 тис. грн готівки та документи бухгалтерського та податкового обліку за 2015-2017 роки вилучено. Вказаних працівників допитано щодо офіційного працевлаштування.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену документацію, носії інформації та грошові кошти. Тривають слідчі дії.